Home » #ostbok15 » Linköpings universitet tar Östergötlands bokmässa till ny nivå

Linköpings universitet tar Östergötlands bokmässa till ny nivå

liubarn

Östergötlands bokmässa fortsätter utforska nya vägar för att skapa en intressant och dynamisk mötesplats för människor med intresse för böcker och bokbranschen i allmänhet och den östgötska bokbranschen i synnerhet.

Nytt för 2015 års Östergötlands bokmässa är att Linköpings universitet är medarrangör och har som sådan designat ett eget vetenskapligt scenprogram med utgångspunkt i mässans tema ”Barnet i dig”. Samtliga av universitetets programpunkter sker i Hörsalen en trappa upp och pågår hela dagen.

Linköpings universitet har tidigare deltagit i Östergötlands bokmässa som utställare men kommer i år att öka sin närvaro och sitt engagemang betydligt. Östergötlands bokmässa fungerar som ett skyltfönster för Linköpings universitet att sprida sin forskning utanför Campus. Karin Zetterqvist Nelson berättar varför Linköpings universitet valt att gå in som medarrangör till Östergötlands bokmässa.

– Vi är oerhört glada över denna unika möjlighet att nå ut med vår forskning om barns liv och villkor i Sverige och utanför, i nutid och historiskt, och bokmässan innebär ett ypperligt tillfälle att föra en dialog med en intresserad allmänhet om aktuell forskningslitteratur.

Att genom Linköpings universitets medverkan addera ett vetenskapligt perspektiv på litteratur är något arrangörerna bakom Östergötlands bokmässa är glada och stolta över.

– Vi eftersöker bredd i vårt utbud och har känt att forskning och vetenskap har saknats tidigare, säger Johan Hagesund, en av mässans arrangörer. Tack vare Linköpings universitets ambitiösa medverkan tar vi mässan till en ny nivå och hoppas att det ytterligare bidrar till att skapa en attraktiv mötesplats för regionens aktörer med litteratur i fokus.

MER INFO
Johan Hagesund, Östergötlands bokmässa ::  0704-38 33 94 :: johan.hagesund@dibbforlag.se
Karin Zetterqvist Nelson, Linköpings universitet :: 013-28 58 93 :: karin.zetterqvist.nelson@liu.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *