Jan Holmbom, Linnefors Förlag – gästbloggare juni -15

Janne_15-06-21_600x600

Möt juni månads gästbloggare Jan Holmbom, Linnefors Förlag i Boxholm. Linnefors Förlag är ett förlag med ambitionen att ha en utgivning av böcker och skrifter som lyfter fram drivna pennor och skapar oväntade möten. I förlagets utgivningsplan finns plats för både skön- och facklitteratur.

Förlagets hemsida: www.linneforsforlag.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Linnefors-Förlag/230560913673013
Twitter: https://twitter.com/linneforsforlag

Jan H hemsida: www.holmbomco.com

Midsommarhelgen börjar närma sig slutet och årets längsta dag står för dörren. Regnet öser ner och vi tänder lampor för att bidra till ljuset här i Linnefors, nere vid åkanten mellan Mjölby och Boxholm. En perfekt dag för en god bok med andra ord. Vi gillar verkligen böcker och det var också därför som jag och min fru Karin startade Linnefors Förlag för fyra år sedan.

Vi försöker arbeta nära våra författare för att tillsammans bygga lyckosamma bokprojekt. Från det allra minsta, smala idéerna som når sin nischade publik till stora breda projekt med ambitionen att nå de stora läsarskarorna. Hos oss ska man kunna förverkliga sitt bokprojekt. Vår uppdragsutgivning innebär att skribenten är vår uppdragsgivare och deltar aktivt i hela processen, medan vi bidrar med vår professionalitet för att skapa en så attraktiv bok som möjligt. Vi producerar boken utifrån kundens önskemål om utformning och upplaga.

Förutom förlagets uppdragsutgivning har vi ett mål att årligen ge ut 1 – 2  titlar enligt traditionell förlagsutgivning. Därför är vi ständigt intresserade av att få manus skickade till oss.

En mycket uppskattad del av vår verksamhet har varit vår skrivcoach som hjälper författaren i sitt arbete med bland annat skrivrutiner, strukturer, dialog och inte minst språk. Att skriv böcker är ett hejdlöst roligt, spännande och intressant men också krävande och ibland ensamt. DÅ kan det vara bara att ha ett bollplank till hands.

FEM SNABBA FRÅGOR TILL JAN

Vilken är din favoritbok?
-Egentligen en omöjlig fråga. Men svaret blir den senast utgivna på förlaget och Strindbergs Röda Rummet som jag med en dåres envishet läser om varje år.

Vad gör du för att koppla av?
-Att springa är absolut mitt bästa sätt att koppla av. Jag kanske inte precis flyger fram men tanken flyger aldrig så fritt som under en löparrunda.

Har du någon paradrätt i köket?
-Älskar att laga (och äta) mat. Autodidaktisk matlagare som kanske får Cajsa Warg att framstå som bokstavstrogen köksslav. Kolla gärna hur jag lagar fisk i ugn HÄR»

Vilket är ditt drömresmål?
-Är djupt förälskad i staden Lucca i Italien. När vintern är som mörkast och kallast här hemma tänker jag; nästa vinter bor jag nog i Lucca 🙂

Vilket är ditt bästa tips på en östgötsk litteraturupplevelse?
-Inser inte minst i och med mitt arbete i föreningen Östergötlands Bokmässa att regionen är till bredden fylld av litterär begåvning inom så många områden. Från till exempel Ulf Lundkvists seriekonst till Torgny Lindgrens berättarsnille. Från spännande deckardrottningar till poeter av absolut världsklass. Mitt tips är att så mycket är bäst. Välj själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *