Björn Ranelid till TellUs 2017!

Björn Ranelid till TellUs 2017!

Lördag 2 december gästar Björn Ranelid Linköpings stadsbibliotek och TellUs bok- och berättarmässa. Björn Ranelid är författare, krönikör, estradör och kulturpersonlighet. Han debuterade som författare 1983 med romanen Den överlevande trädgårdsmästaren på Albert Bonniers förlag och har sedan dess skrivit ett 30-tal böcker. Nu kommer han till TellUs för att berätta om sitt berättande.

– Wow! säger Johan Hagesund, en av arrangörerna till TellUs bok- och berättarmässa. Björn Ranelid är en drömbokning för oss. Få svenska berättare kan mäta sig med Björn, varken i form av språkekvilibrism eller nimbus.

Björn Ranelid tilldelades Aftonbladets litteraturpris 1989 och Augustpriset 1994 (för romanen Synden). Han är kanske mest känd för det ”ranelidska språket”, det alldeles egna och spirituella sättet att uttrycka sig på, såväl i tal som skrift.

– Björn har själv skrivit att han är ”en påfågelshanne i det svenska språket” och att ”inte ens Rembrandt, van Gogh eller Zorn hade kunnat kopiera färgerna i min skrud”, och det är bara att hålla med, säger Johan Hagesund. Björn vidgar vyerna för vad det svenska språket kan innehålla och förmedla.

Björn kommer att föreläsa och signera böcker på TellUs och är det första av flera spännande namn att offentliggöras inför mässan.

Vid frågor, vänligen kontakta Johan Hagesund: 0704-38 33 94 | johan.hagesund@dibbforlag.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *